Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Norra Gubberogatan 5, Olskroken

30-tals trea högt upp i huset med solig balkong mot Gubberoparken

Vacker trea anno 1939 med nyrenoverat kök och badrum. Vån 4/5 med balkong mot Gubberoparken. Högt i tak och tidsenliga detaljer som djupa fönsterbräden i sten samt igensatt öppen spis. Hiss finns!

Ljuvlig 30-tals trea med en finstämd mix av gammalt och nytt. Hemmet har ett fördelaktigt läge högt upp i huset med en solig balkong som vetter mot lummiga Gubberoparken. Detaljer från byggtiden har bevarats med vackra fönsterbräden i sten och en igenmurad öppen spis som smyckar bostaden. Takhöjden är luftig och ihop med fönster i två väderstreck skapas en fantastisk rymd och ett härligt genomgångsljus. Njut också av ett påkostat, renoverat kök från Marbodal och ett omgjort badrum med härlig golvvärme samt tvätt och tork. Sovrummen ligger avskilt mot gården och i det mysiga sällskapsrummet finns plats för såväl soffa som matsalsbord. Ett guldläge med förstklassiga förbindelser till staden samt direkt närhet till matbutiker, torghandel, caféer, restauranger, vårdcentral, systembolag mm.

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    3 rum och kök

  • Boarea

    84 kvm

  • Avgift

    4 444 kr

  • Slutpris

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    4 av 5

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    3 rum och kök
  • Boarea

    84 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Kommentar area

    Boarean är ett cirkavärde.
  • Våning

    4 av 5
  • Balkong

    Ja
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1939
  • TV/Bredband

    Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband vid Telia.
  • Lägenhetsnummer

    22 (Brf) / 1404 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    4 444 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
  • Andel i föreningen

    2.50500%
  • Andelstal avgift

    3.0%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    7 061 kr/år
  • Försäkring

    2 977 kr/år
  • Totalt

    10 038 kr/år
  • Personer i hushåll

    2
  • Kommentar

    Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

  • Energideklaration

    2010-01-07
  • Energiprestanda

    115 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Via hissen upp till fjärde våningen når ni denna vackra 30-tals trea med en finstämd mix av gammalt och nytt. Från hallen får ni en trevlig överblick över samtliga rum och redan här gör sig den tidsenliga charmen påmind med en luftig takhöjd som genomsyrar bostaden. På golvet ligger ett stilfullt parkettgolv i ek som harmoniserar med ljusa väggar, tidlös interiör som ger en neutral bas att inreda efter. Här finns tre inbyggda garderober till förfogande och den tilltagna ytan erbjuder plats för avhängning samt en byrå om så önskas.

KÖK
Ett påkostat kök i toppklass med exklusiv inredning från Marbodal som renoverades under 2016. Kökets utformning är oerhört genomtänkt med mycket skåpsförvaring och gott om arbetsytor. Vita fronter med metallbeslag matchas fint med överskåp i glas som är utrustade med inbyggd belysning och ovan arbetsytor i skinande komposit sitter spotlights och stora kakelplattor i vitt. Här finns också praktisk vinförvaring med hyllor som smälter in fint med den övriga skåpsinredningen. Vita vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en induktionshäll, fläkt inbyggd ugn och micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Även i detta rum ligger en stilfull ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör. Härifrån blir man påmind om bostadens höga läge och från det stora fönstret med djupt bräde i sten bjuds på en vacker utsikt över lummiga Gubberoparken. I köket ryms ett rejält matsalsbord för flera middagsgäster.

VARDAGSRUM
Ett bedårande sällskapsrum som för tankarna tillbaka till byggåret. Takhöjden är påtaglig och tidsenliga detaljer som en bedårande öppen spis (igenmurad), vackra spegeldörrar och ett svart stenbräde pryder rummet. Rummets utformning erbjuder många möbleringsmöjligheter och den spatiösa ytan, ihop med den tilltagna takhöjden skapar en enastående rymd. Ett stort treluftsfönster släpper in rikligt med ljus och här ryms med enkelhet en större soffgrupp, en mediamöbel, ett matsalsbord samt annat möblemang. Den vackra ekparketten löper vidare in i vardagsrummet och likaså här har man valt en ljus färgsättning på väggarna. 

SOVRUM 1
I hemmets huvudsovrum sover ni stilla om natten tack vare bostadens höga läge och fördelaktiga placering mot Gubberoparken. Fyra garderober står för ypperlig förvaring och ljust målade väggar samt parkettgolv sätter också ton för detta rum. Ett generöst fönsterparti med svart stenbräde förser rummet med ljus och härifrån når ni hemmets härliga balkong. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord samt en byrå.

BALKONG
Bättre än så här blir det inte, ett högt läge med sol från lunch till kväll och en lummig utsikt att vila ögonen på! Balkongen kan möbleras med ett bord med två stolar samt annan dekoration.

SOVRUM 2
I fil med köket ligger bostadens mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Sober inredning som ljusa väggar och ett parkettgolv i ek pryder rummet och här finns tre garderober till förfogande. Rummet kan inredas med enkelsäng samt skrivbordshörna.

BADRUM
Ett helrenoverat badrum från 2016 med stilren interiör och lyxig utrustning. På golvet ligger ett modernt klinker i en ljusgrå ton som matchas snyggt med ett högblankt, vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar. Njut också av bekvämligheter som härlig golvvärme, handdukstork och en praktisk tvättpelare från Husqvarna som underlättar vardagens bestyr. I taket sitter dessutom inbyggda spotlights för stämningsfull belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Norra Gubberogatan 5-7 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 44 bostadsrätter, 8 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och fastigheterna förvärvades 2015. Adresser i föreningen är Norra Gubberogatan 5-7.

HEMSIDA
www.norragubbero5-7.se

FASTIGHETEN
Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4. Fastigheterna bebyggdes 1939. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Hans Hallens Fastighetsservice tar hand om den ekonomiska förvaltningen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen. I föreningen finns även två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.

PARKERING
Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
1989 Genomfördes ett stambyte.
2018 Byttes fyra fläktar på taket och ventilationen i båda trapphusen återställdes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Just nu pågår en sanering samt en installering av avfuktare i krypgrunden på föreningens fastigheter. Under året kommer föreningen att byta ut nockpannor samt nockband. De planerar även i framtiden att se över och täta fönster samt balkongdörrar på föreningens hyresrätter. Föreningen har dessutom planer på att åtgärda balkongplattorna samt att byta ut två takfläktar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-07).

 

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-09-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-09-07), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Olskroken

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.